Premies

Woonenergieloket

Voor hulp bij het aanvragen van een premie kun je, na afspraak, terecht bij het woonenergieloket, elke 1ste en 3e woensdag in het Sociaal Huis van 9.30 u tot 11.30 u. 

Je kan een afspraak maken online of telefonisch 089 39 16 72. 

Hieronder vind je alvast een overzicht van de belangrijkste premies. Het premielandschap is echter continue in beweging. Informeer je voor de meest recente informatie op www.energiesparen.be

Vlaamse aanpassings- en Mijn Verbouwpremie

Ga je werken uitvoeren aan je woning? De Vlaamse overheid voorziet hiervoor een aantal premies, met name:

Sloop- en heropbouwpremie

Sommige gebouwen zijn er zo slecht aan toe dat afbreken en vervangen door nieuwbouw een betere optie is dan renoveren. Je kan als particulier een premie van 10.000 euro krijgen voor de afbraak van één of meer gebouwen gelegen in het Vlaamse Gewest en de herbouw van één of meer woningen of een appartementsgebouw die ermee gepaard gaat. Deze premie is niet cumuleerbaar met de federale 6% btw-regelgeving en geldt enkel voor de gevallen waarin je 21% BTW betaalt.

De premie moet worden aangevraagd binnen de 3 maanden na de goedkeuring van de gecombineerde aanvraag van de omgevingsvergunning voor afbraak en herbouw door het gemeentebestuur.

Meer info over de sloop- en heropbouwpremie

Premies Fluvius

Fluvius beloont diverse energiebesparende werken met een premie: Het plaatsen van zonnepanelen, een gescheiden afvoersysteem, een hemelwaterput met pompinstallatie, de EPC-labelpremie,…

Een volledig overzicht van alle bestaande premies, bedragen en aanvraagformulieren vind je terug op de website van fluvius.